Výstava šitých obrazů skupiny „Ten to Twelve“ s názvem Zašitá krása na Chodovské tvrzi, která se koná od 12.1.2016 do 6.2.2016

Tato skupina vznikla oficiálně až začátkem roku 2015, ale v podobném uskupení tvoří, vystavuje, vytváří různé společné projekty v technice patchworku a art-quiltů. Společně se účastní a navštěvují tuzemské i zahraniční výstavy a hlavně se přátelí již deset let.

Autorky vystavují pravidelně na mezinárodní výstavě Prague patchwork meeting, která se koná každoročně v dubnu v hotelu STEP v Praze 9 a dále na dalších výstavách v České republice i v zahraničí.

V České republice autorky pravidelně vystavují v Muzeu Boženy Němcové a Textilním muzeu v České Skalici. Svoje práce dále prezentují na FOR DECOR Praha-Výstaviště Letňany a pořádají samostatné výstavy, např. v letní sezoně 2015 vystavovaly v budově historického vodního mandlu v Ratibořicích kolekci bílých quiltů, v červnu 2015 se představily na Bienále krajkářské výstavy v Městské knihovně ve Vamberku kolekcí quiltů, ve kterých použily krajky ve všech možných podobách.  V říjnu letošního roku se představily v Galerii Totem v Plzni a v prosinci uvedly svoje práce v budově Městského úřadu v Kouřimi.

Na Chodovské tvrzi představí část své kolekce, kterou nazvaly Zašitá krása v krajce a která se setkala s velkým ohlasem ve Vamberku u účastnic mezinárodní krajkářské výstavy. Ve svých textilních obrazech zpracovávají všechny druhy krajek, ať už paličkované, vyšívané, šité či háčkované, které byly získány z vlastních rodinných sbírek nebo darováním od těch, kteří tyto rodinné skvosty poskytli a uvítali jejich zapracování do textilních obrazů.

Kolekci doplní svými díly z poslední doby, které názorně ukazují, jak lze pracovat s textilem a jak lze využívat různé techniky – batiku, malování a tisky fotografií na látku, barvení látek listy stromů apod. Všechny techniky uvedeny výše jsou doplněny prošíváním a to buď ručním, nebo strojovým.

Na vernisáži výstavy skupina Ten to Twelve  předvede vlasové ozdoby vytvořené technikou paličkované krajky, které pro tuto příležitost zapůjčí paní Ivana Domanjová, přední česká krajkářka, autorka několika učebnic paličkované krajky a pravidelná účastnice krajkářských výstav nejen v Čechách, ale i v cizině.

Vernisáž výstavy se koná dne 12. ledna 2016 od 17,00 hodin.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Za skupinu Ten to Twelve

Naďa Harbichová

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *