Výlet do Maastrichtu – Open European Quilt Championships 2016

Ve dnech 19. – 23. října 2016 jsme si udělali výlet do Maastrichtu v Holandsku. Dovezli jsme tam kolekci džínových  quiltů, které se poprvé představily na Prague patchwork meeting v dubnu v Praze a kterou si organizátorky výstavy v Maastrichtu vyžádaly.  Celá výstava se pořádala ve výstavním objektu MECC a byla pro vystavené kolekce quiltů z celé Evropy velmi vhodná. Naše džínové quilty byly umístěny na stojanech v kavárně, takže celé čtyři dny byly v obležení návštěvnic, které je nemohly minout. Téměř stále u nich stály proudy  kolegyň patchworkářek, které si jej prohlížely a fotografovaly. Jako celek působí tyto quilty vyváženě a je zajímavé, jakým způsobem byl džínový materiál uchopen a zpracován.

V hlavním sále se představily quilty, které měly vyjadřovat 20. výročí této přehlídky a také se zde představily jednotlivé kolekce známých umělkyň,  např.  Eszter Bornbemisza, Mirjan Pet Jakobs, Hilde van Schaardenburg a další. Samozřejmě nechyběly prodejci a možnosti navštívit workshopy.

V následujících dnech jsme si prohlédli Maastricht, hlavně jeho  upravené historické jádro a zajeli se podívat do německého Aachenu  – česky Cáchy. Další den jsme se vypravili do Liege – Lutychu v Belgii, protože Maastricht leží na hranici mezi Německem, Holandskem a Belgií. Po  prohlídce Lutychu jsme zajeli na místo, kde se hranice všech tří států dotýkají  a z rozhledny jsem mohli obhlédnout celé okolí. Ještě jsme se stavili na vojenské pevnosti u Maastrichtu abychom zjistili, kam chodí obyvatelé města na procházky  do přírody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *