Naše účast na 12. Prague patchwork meeting

Ve dnech 6.-8. dubna 2018 jsme na PPM v samostatné galerii vystavili kolekci krajkových quiltů kombinovaných s digitálně upraveným tiskem historických smaltů. Doplnili jsme ji naším posledním dílem z kategorie přátelského šití Round Robin, a to vlněnými osmiúhelníky. Návštěvníkům jsme podávaly informace o tom, proč pracujeme s krajkami a jak jsme získaly tak neobvyklé tisky.

Zaujalo také líčení postupu šití techniky Round Robin, protože to je ideální způsob pro skupiny quiltařek, které se chtějí pravidelně scházet a předávat si kolektivní díla. Jak uvádíme v předchozích příspěvcích a jak mohli návštěvníci vidět v lednu na Chodovské tvrzi, vzniknou tak jednotlivá díla ovšem s přispěním všech zúčastněných. A té radosti a překvapení při konečné předávce, kdy se každé vrátí dokončená práce, na které se podílely všechny kamarádky !

Naše skupina se zúčastnila i dalších projektů PPM – Můj rodný kraj, Roční období,  art – quilt  a Český quilt, ostatně jako každý rok. Ušily jsme také japonské quilty, které byly inspirovány naším výletem do Japonska v lednu 2017. Rozměr byl zvolen dle originálů, které jsme viděli v Japonsku, hlavní část ušila každá z nás podle toho, jaké vzpomínky, materiály a dojem si z cesty odnesla. Doufám, že se vám na výstavě líbilo a podívejte se na foto.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *