Prague patchwork meeting a skupina Ten to Twelve

Ve dnech 1. – 3. dubna 2016 proběhne ve Wellnes HOTEL STEP**** ve Vysočanech v Praze 9 již 10. ročník mezinárodní výstavy Prague Patchwork Meeting, což je největší přehlídka kombinovaných textilních technik nejen v České republice, ale i ve střední a východní  Evropě.

Ve 4 halách se představí více než 300 autorů, třetinu výstavní plochy obsadí obchody, ať už s látkami a pomůckami na patchwork, pletacími přízemi nebo šicími stroji a osvětlení k nim. Vystaveno bude více než 800 autorských převážně nástěnných textilních obrazů – quiltů, některé kolekce budou vystaveny zcela poprvé.

Skupina Ten to Twelve se na této výstavě představí se samostatnou galerií, ve které vystaví kolekci bílých quiltů s názvem Zašitá krása v bílém, které byly vytvořeny pro expozici historického vodního mandlu v Ratibořicích u České Skalice. Zde po celou letní sezonu v roce 2015 doplňovaly expozici o historii tohoto jedinečného vodního mandlu a použitým bílým plátnem, zpracovaným technikami vrapováním, šitím přes papír, použitím starých krajek a vyšívání přibližovaly dobu, ve které se v místě děje románu Babička od Boženy Němcové bělilo na loukách plátno utkané domácími tkalci z Podkrkonoší.

Členky skupiny se dále účastní jako každý rok šití kolekce se stanoveným základním materiálem, což je v roce 2016 Denim, džínovina (např. v roce 2015 to byla Kůže, v roce 2014 Hedvábí). Tyto kolekce jsou každým rokem vystaveny na největší výstavě v anglickém Birminghamu a jsou vždy očekávány s napětím. Zpracováním netradičních materiálů vznikají autorské umělecké quilty, které jsou považovány za nejvýraznější práce v oboru tzv. art -quiltů.

Dalšími kolekcemi jsou letos práce na téma: Čas, Hvězdy, vystaveny budou i quilty v kategorii Český quilt, které jsou hodnoceny návštěvníky výstavy Prague patchwork meeting. I těchto kolekcí se členky Ten To Twelve letos jako jednotlivci svými pracemi zúčastní.

Přijďte se podívat, přijďte se potěšit, těšíme se na Vás !

Více informací zde

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *