Naše účast na Prague patchwork meeting

Prague patchwork meeting, který se konal od pátku 31. 3. do neděle 2. 4. 2017, byl jako vždy přehlídkou úžasných quiltů z celého světa. Tentokrát zde byla vystavena kolekce quiltů z Jižní Koreje, Norska, Izraele a také blízkého Polska. Samozřejmě se představily i jednotlivé autorky, jako např. Brigitte Morgenroth, Pia Welsch, Hilda van Shardenburg a také české autorky a skupiny.  Paní Heidi Drahota přivezla quilty inspirované neudržitelnou situací v oblasti textilního oblečení, které se šije v rozvojových zemích za otřesných podmínek, aby bylo v Evropě po jedné sezoně vyhozeno do odpadu. Za jedno EURO jsme si mohli koupit pohlednici, její výtěžek pomůže zlepšit životní podmínky těchto „novodobých otroků“.

Naše skupina TTT se představila souborem quiltů, ušitých k 150. výročí prusko-rakouské války v roce 1866, která byla vystavena v Muzeu B. Němcové v České Skalici v loňském roce, kdy probíhaly vzpomínkové akce na tuto válku, jejíž jednotlivé bitvy se odehrávaly ve Východních Čechách.

Zároveň jsme předvedly nové přátelské šití Roun Robin (Chodí Pešek okolo), trojrozměrné balony ušité mozaikovou aplikací a inspirované návštěvou Barcelony v roce 2015. Město s architekturou A. Gaudího nás nadchlo a vznikl tam projekt přátelského šití, kdy byly jednotlivé výseče předávány po měsících další účastnici v pořadí, aby nakonec vloni v holandském Groningenu byly slavnostně předány všechny ušité díly.

Zavěšené balony zaujaly návštěvníky a byly zpestřením přehlídky, zápisy v knize návštěv o tom vypovídají.

Členky skupiny se individuálně zúčastnily vypsaných témat, jako byly Struktury, Křivky, Samet nebo Útržky staré Prahy a práce Moniky Tischové, Jany Haklové, Jany Lálové a Nadi Harbichové byly oceněny odbornou porotou.

Podívejte se na některé fotografie z výstavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *