Výlet Za batikem na Jávu

V březnu letošního roku jsme se vypravili na další exotický výlet, tentokrát do Indonésie. Cesta se konala z podnětu Lady Charvátové, která organizuje putování za tradičním textilem a řemesly.Nejdříve jsme viděli hlavní město Jakartu a navštívili památník, kde je uchována Listina nezávislosti Indonésie a měli možnost ji vidět. Kávu jsme si vypili v koloniální kavárně Batávia.

Vlakem jsme se přemístili do Pekalonganu na severu ostrova, města tradičního batiku a absolvovali kurz batikování a  eko-printu. Další den jsme navštívili Muzeum batiku a zkoušeli tisk voskem. Autobusem jsme se přemístili do Jepary a pak lodí na ostrov v souostroví Karimunjawa. Další navštívené město po návratu na Jávu bylo město Semarang, ve kterém bydlel básník Konstantin Biebl na své cestě na Jávu v roce 1926. Ostatně některé hotely, ve kterých jsme bydleli vypadaly, jako kdyby je Konstatnin Biebl opustil včera… Navštívili jsme Čínský chrám a stravovali se restauracích u silnic s místními obyvateli.

Ve městě Surakarta (Solo) jsme viděli noční představení Ramadány s gamelanovým orchestrem a prohlédli si bleší trh. U města Joyakarta jsme navštívili hinduistický chrámový komplex Prambanan a budhistický komplex Borobudur z 8.  a 9. století n. l.

Celý pobyt na Jávě byl zážitek, na který se nezapomíná, ostatně podívejte se na několik fotografií.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *