Kouzelná zahrada – Galerie Jan Svatoš

Znáte to kouzelné místo v Kostelci nad Černými lesy ?
V pátek 26. 6. 2020 jsem navštívila galerii Jana Svatoše, která nedaleko náměstí v Kostelci nad Černými lesy nabízí návštěvníkům nevšední výstavní prostory, a to jak v původní stodole, tak v krásném upraveném parku – zahradě, kde se to hemží překvapivými uměleckými díly hlavně z keramiky, ale i z dalších materiálů.

Citlivě přestavený prostor hospodářské budovy působí spolu s vystavenými trojrozměrnými díly jako návštěva do jiného, harmonického světa. Je možno si vybrat ze spousty krásných keramických artefaktů, a to malých i rozměrných soch či pítek pro ptáky na zahradu. Překvapí i možnost výstupu na kamennou rozhlednu s výhledem do kraje a na panorama města s kostelem a zámkem.
V současné chvíli zde probíhá výstava Quadro – keramika, sochy, šperk, sklo, a výstava keramických obrázků Hany Exnarové.

Pokud se vypravíte do Kostelce nad Černými lesy v pátek či o víkendu, kdy je galerie přístupná, nedejte si prohlídku této příjemné a překvapivé galerie ujít. A jindy se můžete domluvit telefonicky přímo v galerii, určitě vám otevřou.
www.galerie-svatos.cz

Ještě upozorňujeme, že letos se bude 32. ročník tradičního keramického dne konat v sobotu 3. října 2020.
www.kostelecncl.cz

Zapsala: Naďa Harbichová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *