Účast skupiny Ten to Twelve na Prague Patchwork meeting ve dnech 1. – 3. dubna 2016

Samostatnou expozicí kolekce bílých quiltů jsme se představili na mezinárodní výstavě v Praze – Prague patchwork meeting. Ohlasy návštěvníků byly pozitivní, v knize návštěv máme samé krásné vzkazy. Naše práce, které k bílému plátnu využily krajky a výšivky poschovávané v domácnostech po babičkách a prababičkách, oživily vzpomínky návštěvnic na jejich poklady a inspirovaly je k vlastním dílům.

Členky skupiny se zúčastnily i dalších soutěží a katergorií: Džínovina, Čas, Český quilt a charitní šití  polštářků.  Jana Haklová, Marta Drozdová a Alena Martincová představily svoje práce v samostatných galeriích. 

Děkujeme všem za projevy  přízně  a těšíme se na další setkání !

———————————

Skupina “Ten to Twelve”

skupina TTT vznikla a zahájila svou tvůrčí a výs­tavní činnost v lednu roku 2015. Deset členek skupiny se ovšem  přátelí, společně tvoří různé projekty ( např. pětkrát již členky společně a to i zcela netradičním způsobem ztvárnily projekt tzv. Peška ) , podniká výlety za patchworkem doma i do zahraničí již více než 10 let. Rozsah tvorby je od zcela klasických, přes současné až po art quilt. Při výstavách pod společným názvem „Zašitá krása“ nejsou vystavovány jen výběry quiltů jed­notlivých členek, ale jsou vytvářeny tématické kolekce pro konkrétní výstavní prostor ( pro pra­videlné výstavy v Muzeu B.Němcové v České Skalici např. quilty inspirované krajem a tvorbou B.Němcové, výročím bitvy r. 1866, pro Meziná­rodní bienále krajky ve Vamberku – quilty s použitím krajky atd. ) Pro Historický vodní mandl v Ratibořicích byla takto vytvořena v roce 2015 kolekce tzv. bílých quiltů. Jednotný formát měl jako zadání použití bílých přírodních materi­álů, pláten, krajek, starého bytového a ložního prádla a dalších artefaktů z rodinného majetku členek. To aby se připoměla doba kdy se na mandlu mandlovalo plátno domácích tkalců a každý kousek plátna sloužil v domácnostech a uchovával se s velkou péčí a úctou k materiálu.

 

http://tentotwelve.rajce.idnes.cz/Prague_patchwork_meeting_2016

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *